08 mei 2021
Moederdag tip - Vega bananenpannenkoekjes
Superlekker (vinden wij) en supermakkelijk en snel te maken. Te lekker om alleen een keer per jaar als Moederdag ontbijt of brunch te serveren!
Benodigheden pannenkoekjes
- 1 (biologische) banaan
- 2 eieren (bij voorkeur biologisch)
- 1 theelepel (wijnsteenzuur) bakpoeder
- 1 eetlepel rijstemeel (of speltmeel of ander meel)
- Kaneel
- Vanillepoeder of essence
- Snufje (grijs zee - of Himalaya) zout
Toppings - enkele voorbeelden
- Kokosboter (of roomboter als je niet perse vega wilt)
- Blauwe bessen
- Geraspte appel + stukje geraspte gember - zachtjes gestoofd
- Banaan in plakjes
- Geraspte kokos
- Walnoten in stukjes
- Kaneel, gemberpoeder
- Extra zoet? - Maple syrup of jam
Bereiding
- Prak de banaan
- Splits de eieren - het eiwit in een aparte kom, de eidooiers bij de bananenprak
- Voeg de overige ingredienten voor de pannenkoekjes bij de bananenprak
- Klop de eiwitten stijf tot ze gaan pieken
- Mix het bananenprak mengsel kort tot een glad geheel
- Spatel de eiwitten voorzichtig door de bananenprak mix
- Giet steeds drie pannenkoekjes van cira 10 cm doorsnede in een pan.
- Bak ze aan beide kanten goudgeel (niet te snel omdraaien dan loopt het deeg uit)
- Houd ze warm tot gebruik.
Serveertip
Zet verschillende toppings in schaaltjes op tafel. Zodat iedereen haar/zijn favoriete topping kan kiezen.
Mijn favoriet: De pannenkoekjes besmeerd met wat (kokos)boter. En belegd met gestoofde appel/gember + gehakte walnoten + extra kaneel & gemberpoeder. Soms voeg ik nog geraspte kokos toe.
Eet smakelijk & gezellige Moederdag!